Zaakvoerder esperienza di gusto met oranje Piaggio Ape 50 foodtruck in Brugge
Ons verhaal

Esperienza di gusto werd in 2019 opgericht door een student-ondernemer om de wereld te laten proeven van de echte Italiaanse keuken. Om dit doel te kunnen realiseren werd er gekozen om een authentieke Italiaanse Piaggio Ape om te bouwen tot een originele foodtruck waarin verschillende Italiaanse gerechten worden aangeboden.

Hierdoor creëert de onderneming een beleving die uniek is in de Benelux. Mede door de vriendelijkheid van het personeel, het Italiaanse concept en de kwaliteit van de producten groeide het bedrijf uit tot een groot succes.

Oranje Piaggio Ape 50 Italiaanse foodtruck dat Italiaanse beleving toont
Missie en Visie

Esperienza di gusto betekent smaakbeleving in het Italiaans. De onderneming heeft dan ook als bestaansreden om de Benelux kennis te leren maken met de Italiaanse keuken door verse Italiaanse producten aan te bieden waarbij smaak en kwaliteit centraal staan.

De onderneming focust zich op vijf grote pijlers: authenticiteit, duurzaamheid, gezondheid, beleving en hygiëne. De organisatie streeft er naar deze waarden te vertalen in al zijn activiteiten.

Zaakvoerder opent de Italiaanse foodtruck Piaggio Ape 50
Zaakvoerder opent de Italiaanse foodtruck Piaggio Ape 50
Oranje Piaggio Ape 50 klaar om te vertrekken naar een evenement
Italië en Piaggio

Italië, een land met zo'n rijke cultuur en keuken. De Italiaanse keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Ook de eenvoud van de gerechten is typerend. De organisatie hecht hier veel belang aan.

Piaggio is een grote Italiaanse producent van brommervoertuigen en werd in 1884 opgericht in Genua, Italië. De onderneming is vooral bekend door de merken: Vespa (“wesp” in het Italiaans) en Ape (“bij” in het Italiaans). Een Piaggio Ape wordt in Italië voornamelijk gebruikt om goederen te vervoeren in Italiaanse straten en is geliefd bij de Italiaanse inwoners. Dat is de hoofdreden waarom de onderneming heeft gekozen voor een Italiaanse Piaggio Ape te importeren en dit om te bouwen tot een originele foodtruck.

Ontdek de menukaart

Oranje Piaggio Ape 50 met basilicum en Crodino
Boomstronk met pasta dat MVO-beleid van Esperienza di gusto toont
MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een continu verbeteringsproces die rekening houdt met de effecten van de onderneming op mens, milieu en maatschappij.

Esperienza di gusto vindt dit proces bijzonder belangrijk en onderneemt verschillende acties om dit te ondersteunen. Zo werkt de onderneming uitsluitend met recycleerbare verpakking voor haar producten en proberen we verspilling te minimaliseren.